“Първа частна СБАЛОТ” Враца

April 1, 2014
ЗА НАС

chasnaПърва частна СБАЛОТ е разкрита прес 2007 г. Като ЕООД. От самото си създаване болницара е акредитирана от МЗ с максимум 5 звезди за 5 години и работи по договор с НЗОК за всички клинични пътеки в областта на ортопедията и травматологията.

Болницата разполага с амбициозен екип от високоспециализирани лекари в сферата на ортопедията и травматологията и използва консултантски услуги на водещите хабилитирани лица в България.

През 2010г., специализираната болница е преобразувана на „Първа частна МБАЛ – Враца” ЕООД, с Разрешение за осъществяване на лечебна дейност № МБ-315 от Министъра на здравеопазването.

Лечебното заведение разполага със съвременна техника за диагностика, оперативна дейност и лечение в областта на Ортопедията и Травматологията, Анестезията и интензивното лечение. Нервните болести в об ластта на Физиотерапията и рехабилитационната медицина. Болницата разполага с комфортни стаи със самостоятелни WC възли, климатизация и добре обучен персонал. Лечебното заведение работи с всички видове направления на Здравната каса, така както и всички държавни структури на здравеопазването в Република България. Също така се извършват и платени операции и процедури. В болницата работят 21 лекари, които са специализирали в чужбина и България.

Целта на основателите на клиниката е стремеж към безкомпромисно качество на предлаганите услуги и ново европейско отношение към своите пациенти.

РАЗПОЛАГАМЕ С МОДЕРЕН КОМПЮТЪРЕН ТОМОГРАФ /СКЕНЕР/ И РАБОТИМ С НАПРАВЛЕНИЯ ПО ЗДРАВНА КАСА

Най-модерния апарат за компютърна диагностика /Скенер/ в Северозападна България – General Electric Lisghtspeed 8. Извършват се всички видове контрастни изследвания за постигане на точна диагноза и проследяване на ефекта от проведеното лечение.

За нуждите на лечението и диагностиката, лечебното заведение разполага с високотехнологично оборудвана клинична лаборатория, вирусологична лаборатория и Отделение по „Образна диагностика” – със стационарен рентгенов апарат и мобилен рентгенов апарат с мониторно изображение.

БЛОКОВЕ

Първа частна МБАЛ – ВРАЦА е многопрофилна болница, разполагаща с 66 легла. Болницата се състои от следните функционално обособени блока:

 • Консултативно – диагностичен;
 • Административно – стопански;
 • Стационар
ОТДЕЛЕНИЕ ПО РЕХАБИЛИТАЦИЯ

Отделение по Физикална и рехабилитационна медицина” е оборудвано с високотехнологична апаратура и разполага със следните кабинети и зали:

 • Кабинет Ултразвукова терапия;
 • Кабинет Интерферема;
 • Кабинет Светлолечение;
 • Кабинет Електрофуреза;
 • Зала за магнитотерапия;
 • Зала за лечебна физкултура с Клетка на Роше’
 • Зала за масажи;
 • Зала за хидротерапия.

Лечебното заведение разполага с модерно оборудван СПА – център. В него работят екип от специалисти кинези- и ерготерапевти с много добър опит, както и квалифициран лекар,, специалист по „Физикална и рехабилитационна медицина” .

На пациента се предлагат: Масажи; Медомасаж; Тангентор; Хидротерапия – перлена вана; Джакузи; Йонен детоксикатор; Вега – тест и др..

НЕРВНИ БОЛЕСТИ

Отделение по „Нервни болести” с 22 легла- ниво на компетентност I-во, по утвърдения медицински стандарт „Нервни болести

АНЕСТЕЗИОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ

Отделение по „Анестезия и интензивно лечение” с 6 легла- ниво компетентност II- ро , по утвърдения медицински стандарт „Анестезия и интензивно лечение”

ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ

Отделение по „Ортопедия и травматология” – ниво на компетентност II – ро , по утвърдения медицински стандарт „Ортопедия и травматология”. Отделението е единствено в Северозападна България , в което от създаването му се извършват най сложните оперативни интервенции в областта на ортопедията – ендопротезирането на тазобедрени и коленни стави.

КОНТАКТИ

“Първа частна СБАЛОТ” Враца – orthopedic-clinic-vr.com

Адрес: гр. Враца, ул. “Скакля” 6
Тел.: 092 66 35 50; 092 66 35 35
E-mail: parva_casna@ abv.bg

Текст и изображения: orthopedic-clinic-vr.com

Comments are closed.