СБАЛ по Кардиология “Медика-Кор” – ЕАД

November 21, 2013
ЗА НАС

mediaCoreВ България за разлика от почти всички страни членки на ЕС съществува изразена диспропорция в териториалното разпределение на центровете, в които се осъществява инвазивна диагностика и лечение на сърдечно-съдовите
заболявания. Съсредоточаването им в София, Пловдив и Варна, поставя в изключително неблагоприятно положение жителите на останала част от страната, особено в случаите, когато спешно се налага сърдечна катетеризация при пациенти с
миокарден инфаркт. Главната цел, която си поставяме със създаването на тази болница е да осигурим на жителите на Русенска и съседните области висококвалифицирана помощ в областта на инвазивната кардиология. Нашето желание е да бъдем в услуга на лекарите в болниците от Централна и Североизточна България в диагностицирането и лечението на техните пациенти с методите на инвазивната кардиология.

Основният залог за изпълнението на целите ни е нашият екип. Освен лекари и сестри с дългогодишен опит в катетеризационната лаборатория на Национална кардиологична болница – София, в екипа участват лекари и сестри от Русе, всеки от които притежава качества, енергия и амбиция за осъществяването на нашите цели. Ние сме готови да приемем сред нас всеки, който е готов да се посвети на инвазивната кардиология и грижите за нашите пациенти и демонстрира нужните за
това качества.

Болницата разполага с катетеризационна, стая с 4 легла за наблюдение на катетеризирани болни (holding room), стационар с болнични легла, приемно-консултативен кабинет и е оборудвана с модерна апаратура.

ПРИЕМ
 • Престоят в болницата, диагностичните и лечебните процедури за здравноосигурени пациенти, постъпили по клинична пътека са безплатни.
 • Престоят в болницата, диагностичните и лечебните процедури за неосигурени пациенти или чужди граждани се заплащат както следва: стойност на 1 леглоден – ….. лв., диагностична сърдечна катетеризация – …., интервенционална процедура ….
 • При постъпване в болницата пациентите е необходимо да носят със себе си направление №7 от личния лекар, както и цялата налична медицинска документация (епикризи, амбулаторни листове от прегледи при личния лекар или кардиолог, изследвания извършени амбулаторно, вкл. CD от предходни коронарографии извършени в други центрове).
 • При постъпването в болницата пациентът е необходимо да има резултатите от изследвания за СПИН, хепатит В и С. Резултатите от изследванията остават поверителни. Те са необходими единствено за да се вземат допълнителни предпазни мерки за персонала.
 • Необходимите за престоя в болницата тоалетни принадлежности, спално бельо и чехли.
 • Пациентите, които преди са имали прояви на алергия към медикаменти е необходимо да имат налична консултация с алерголог преди постъпване в болницата, както и да провеждат назначеното антиалергично лечение с необходимата продължителност преди деня на сърдечната катетеризация.
 • Пациенти с прояви на непоносимост към Аспирин и Плавикс (Клопидогрел) е необходимо да бъдат прегледани в консултативния кабинет на нашата болница най-малко 3 дни преди определената за постъпване дата.
 • Пациентите с история за стомашна язва или язва на дванадесетопръстника трябва да имат предварителна консултация с гастроентеролог.
 • Тъй като по време на сърдечната катетеризация и особено при необходимост от стент се прилагат медикаменти, които могат да повишат риска от кървене при някои пациенти, е необходимо винаги да се съобщава наличието на кървене в миналото при прегледа в консултативния кабинет.
 • Пациентите, които имат бъбречна недостатъчност е наложително да бъдат консултирани в болницата поне 3 дни преди датата на приемането за да бъде назначена допълнителна терапия.
 • Пациентите, които са на лечение със синтром трябва да се консултират с личния си лекар или кардиологът, консултирал ги при предварителния преглед в болницата за времето на спирането му преди коронарографията, а тези които имат клапни протези – с лекуващия ги кардиолог или кардиологът в консултативния кабинет
 • След постъпването в болницата пациентът подписва информирано съгласие за планираните инвазивни процедури след подробно разяснение на необходимостта от изследването и рисковете свързани с него дадени му от лекуващия лекар.
 • Пациентките в детеродна възраст са задължени да съобщят за предполагаема или сигурна бременност преди постъпване в болницата.
 • Пациентите с фебрилни състояния и Базедова болест е необходимо да съобщят това преди постъпване в болницата.
ДЕЙНОСТ

Кардиологична болница „Медика Кор” осигурява спешна и планова инвазивна кардиологична помощ за обширен регион от Централна Северна и Североизточна България. Осигурена е 24-часова, 7 дни в седмицата спешна помощ за пациенти с остър миокарден инфаркт, за които бързото “отпушване” на артерията намалява риска от смърт и спасява сърдечен мускул.

В двата приемно-консултативни кардиологични кабинета, оборудвани с модерна апаратура (ехокардиограф с възможности и за съдова диагностика, велоергометър, холтер) се осъществява наблюдението на болните след изписването им, както и навременната диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания при амбулаторни пациенти.

Болницата разполага със стационарна част, съставена от болнични стаи със собствен санитарен възел, кабелна телевизия и интернет. Съществува и интензивен сектор с 6 легла.

Пациентите постъпват в болницата след консултация с доболничен кардиолог, който преценява необходимостта от сърдечна катетеризация, с направление за хоспитализация от личния лекар, както и след преглед в някой от консултативните кабинети на болницата.

Болницата има сключен договор със Здравно-осигурителната каса и лечението на осигурените лица не се заплаща.

КОНТАКТИ

СБАЛ по Кардиология “Медика-Кор” – ЕАД – medica-core.com

Адрес: гр. Русе, ул. “Независимост” №1 (в сутерена на 12-етажния корпус на МБАЛ Русе)
Тел.: 082 88 73 63
Факс: 082 88 73 96
Моб. тел.: 0886 110 126


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: medica-core.com

Comments are closed.