Ветеринарна амбулатория “Старвет”

January 15, 2020
ЗА НАС
logostarvetВетеринарна амбулатория „Старвет“ притежава екип от висококвалифицирани специалисти с богат практически опит и дългогодишни традиции в областта на ортопедията, коремната хирургия, хирургията на меките тъкани, акушерството, гинекологията, вътрешните и инфекциозните болести при кучето и котката.

Ветеринарна амбулатория „Старвет“ унаследява традициите, уменията и принципите на най-старата ветеринарна амбулатория за дребни животни в гр. Пловдив, създадена още през 1996 г. от доаена на ветеринарната медицина за дребни животни д-р Стефан Димитров.

Д-р Димитров завършва ветеринарна медицина във ВВМИ, гр. София през 1968 г. През следващите години получава диплом за специалност по акушерство и гинекология и диплом за специалност по болести на дребните животни и дивеча. През 1977 г. д-р Димитров защитава докторат на тема „Проучване върху диагностиката и патологията на бременността при кучето и котката“. Д-р Стефан Димитров е основател на Клиниката за дребни животни към РВМС, гр. Пловдив и неин ръководител до 1992 г. През 1996 г. открива ветеринарна амбулатория „Кинологос“.

Управител на „Старвет“ е д-р Стефан Стефанов, който непрекъснато работи за подобряване качеството на работата и инвестира в нова апаратура в амбулаторията:

„Приоритет в работата на нашия екип от специалисти е максимално добрата подготовка, непрекъснатата квалификация и коректност, за да сме възможно най-полезни за нашите пациенти и за Вас персонално.“

Д-р Стефан Стефанов е роден на 26.12.1973 г. в гр. Ловеч. През 1992 г. завършва Ветеринарномедицинския техникум „Д-р Адалберт Антонов – Малчика“ в гр. Ловеч. През 1998 г. се дипломира като ветеринарен лекар от ВМФ, гр. Стара Загора. Започва работа при д-р Стефан Димитров във ветеринарна амбулатория „Кинологос“ през 2000 г. От началото на 2011 г. създава нова ветеринарна амбулатория и става ръководител на екипа на „Старвет“. Професионален преоритет – ортопедия и коремна хирургия.

В свободното си време д-р Стефанов се занимава с риболов и тенис, скуош и волейбол. Собственик е на афганистанска хрътка, немска овчарка, котка, водни костенурки.

УСЛУГИ
Услуги в амбулаторията

Във ветеринарната амбулатория се извършват лечебни и диагностични манипулации, а също така и профилактика на заболявания при дребните животни, птиците и екзотичните животни. Екипът от специалисти вярва, че правилната диагноза е ключът към ефективната терапия. За всяко заболяване стремежът е към поставяне на точна диагноза с помощта на опита на лекарите и всички съвременни диагностични методи: кръвни изследвания, рентгенография, ехография.

Трудните пациенти са предизвикателство за нас!

ПРОФИЛАКТИКА
За безпроблемното отглеждане на домашните любимци е особено важна ранната и правилна профилактика.

Растеж и развитие
Още със запознанството при първия преглед на домашния любимец, ветеринарните лекари се информират за здравословното му състояние, но още за наличието на генетични аномалии, проблеми в развитието като луксация на тазобедрената става, зъбния статус и наличието на паразитни заболявания. За проблемните животни се препоръчват мултивитаминни препарати. Следи се развитието на костната система и за опасността от рахит. Наблюдават се ставите за вродени заболявания като дисплазия на тазобедрената става.

Инфекциозни заболявания
Задължително е стриктното спазване на утвърдените в световен мащаб схеми за ваксинация. Ветеринарните лекари стриктно картотекират ваксинираните домашни любимци и сигнализират за предстоящи ваксинации. С това се предотвратяват инфекции като бяс на първо място, но още гана и други опасни инфекции, които все повече се срещат у нас и водят до смърт на животното в 80% от случаите.

Паразитни заболявания
Всички регистрирани в България противопаразитни продукти са на разположение на ветеринарните ни лекари. В зависимост от населеното място, активностите на домашния любимец и други специфични показания, лекарите препоръчват най-удачния препарат от листата за външно и вътрешно обезпаразитяване. Вътрешното обезпаразитяване по световно утвърдените схеми е задължителен елемент в профилактиката на паразитните болести. Изхождайки от възрастта, телесното тегло, физическото състояние, породата и района на пребиваване на домашния любимец, ще бъде избрана най-удачната схема за обезпаразитяване.

ВЪТРЕШНИ БОЛЕСТИ
Успешно са лекувани заболявания като гастрит, чернодробни заболявания, отравяния с различни вещества, болести на пикочо-половата система, ендокринни заболявания като диабет и други.

ХИРУРГИЯ
Ветеринарната амбулатория е специализирана в прецизното извършване на голям брой хирургични операции при кучета, котки, зайци, морски свинчета и други дребни животни. Дългогодишният опит и традиции са гаранция за положителните резултати при:

  • кастрация на дребни животни,
  • ортопедични операции,
  • коремни операции,
  • операции на кожа и подкожие.

АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ
От заплождането до съветите за отглеждане на бебетата са в компетентността на нашите специалисти.

ИНФЕКЦИОЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ
Редовната профилактика на инфекциозните болести по схема предотвратява опасни инфекции като бяс, гана и парвовироза, които са широко разпространени у нас. Лечението на развила се инфекция е скъпо, продължително и въпреки усилията на лекари и стопани много често се стига до смърт на животното. Ето защо редовната ваксинация е задължителна в целия свят и се следи стриктно от нашите специалисти. Всички останали банални инфекции на горните и долните дихателни пътища, храносмилателната и отделителната система се лекуват успешно от ветеринарните ни лекари. Традиции имаме и в лечението на паразитни и кърлежови заболявания.

КОЖНИ БОЛЕСТИ
СТОМАТОЛОГИЯ
МИКРОЧИПИРАНЕ

Ценоразпис за домашни любимци и декоративни животни

ГАЛЕРИЯ

121329
КОНТАКТИ

Ветеринарна амбулатория “Старвет” - www.starvet.eu
Адрес: град Пловдив, бул. Никола Вапцаров № 3
Моб. тел.: 0888 389 857, 0877 389 857


Вижте по-голяма карта

Comments are closed.