“Via Vite”

November 1, 2013
ЗА НАС

viaViteВ център по източна и китайска медицина “Via Vite” – Стара Загора работи екип от професионалисти всеки със специализации в своята област. Разполагаме и с екип консултанти, за по качествено и пълно обслужване на пациентите. Много важна за доброто лечение е екипната работа, за изготвяне на най-добрата индивидуална програма за лечение на съответното заболяване.

 

КИТАЙСКА ДИАГНОСТИКА

Традиционо източна диагностика, проследяваща цялосното състоянието на организма.

Основните методи са: пулсова диагностика, наблюдение на специфични особености в биологично активните точки и канали, диагностика по езика, по изменения на ушната мида и др. При китайската диагностика се откриват не само настъпилите патологични изменения в организма, но и потенциално съществуващите предразположения на индивида.

Това прави китайска диагностика изключително подходяща за откриване на заболяванията в ранен етап от тяхното развитие.

Продължителност на процедурата: 30 минути
Цена: 25 лв.

Включва преглед и определяне на индивидуална терапия.

chinesediagnosis

ТИБЕТСКИ ВИБРАЦИОНЕН МАСАЖ

Масаж въздействащ чрез дълбока вибрация на вътрешните органи и мускулни системи на организма. Има релаксиращ и оздравяващ ефект.

Методът се характеризира с прилагането на специфична, високочестотна вибрация, достигаща до всяка клетка на човешкото тяло.Това е древен тибетски масаж, проникващ на дълбоко ниво в тъканите даващ добри резултати за минимален брой процедури.

Много добър за костно-ставни заболявания, болки, мускулно пренапрежение, проблеми с вътрешните органи, гръбначни изкривявания, дископатия, за въстановяване след тежко боледуване, има изключителни козметични резултати (подмладяване) върху лицето и нормализиране на теглото.

Продължителност на процедурата: 40 минути
Цена: 25лв.

tibetianmassage

РЕЙКИ

Форма на алтернативна медицина, разработена (преоткрита) през първата половина на 20 век от Д-р Микао Усуи в Япония. Извън Япония, Рейки добива широка популярност в Европа и САЩ. Името Рейки идва от Японските йероглифи Рей (霊, означаващ „вселена“, „дух“, „душа“) и Ки (също и Чи) (気, означаващ „енергия“, „живот“).

Прието е да се превежда като „Универсална жизнена енергия”. Това е холистична терапия, която постига лечение на физическо, ментално, емоционално и духовно ниво. Вярва се, че Рейки енергията протича през тялото и ръцете на лечителя и достига пациента или местата, нуждаещи се от енергия или лечение.

Рейки процедурата стимулира естествените лечебни процеси, затова обикновено не се наблюдава моментално „излекуване“ на специфичните здравословни проблеми. За лечението на хронични състояния се препоръчва серия от три или повече процедури на интервали между 1 и 7 дена.

Продължителност на процедурата: 40 минути
Цена: 25лв.

БИЛКОТЕРАПИЯ

При този метод на лечение се използват изпитани от хилядолетия билкови комбинации включващи традиционни китайски и индийски билки.

Билкотерапията е важна част от лечението заедно с останалите изписани методи за терапия. Изготвя се индивидуална лечебна схема за приемането на билките след консултация с лекар специлист по китайска медицина.

Билкотерапията продължава няколко месеца под лекарски контрол. Използваните билки са част от комплексното лечение на даденото заболяване, използват се готови билкови комбинации и билкови чайове. Някои от най-извесните билки които се използват са: жен шен, кордицепс, гъби рейши, шизандра, лиций, зелен чай и др.

Преглед и индивидуална билкова програма
Цена: 25лв.

ЛЕЧИМИ ЗАБОЛАВАНИЯ

Болки в гърба

Болките в гърба са едно от най-честите оплаквания. Опитът показва, че около 90% от хората са имали поне веднъж в живота си болки в гърба или шията, а при 50% тези оплаквания са периодични.

Остеохондроза (шипове)

При това заболявание се образуват натрупвания на костно вещество на определени места в гръбначния стълб, които променят значително неговата подвижност и конфигурация.

Дискова херния

Гръбначният стълб е образуван от прешлени и между всеки два прешлена има омекотяваща пластина с форма на диск. Най-често става дума за едно продължително износване на този диск, поради което той се разкъсва.

Плексит

Плекситът е заболяване, което засяга предните клонове на гръбначно-мозъчните нерви след излизането им от междупрешленните отвори.

Грип и простуда

Грипа и обикновенната настинка са различни заболявания, макар и протичащи по сходен начин. И двете представляват респираторни инфекции, т.е. инфекции на дихателните пътища.

Невроза

Всеки пети човек в някакъв период от живота си страда от психично разтройство, наречено невроза. Тя възниква вследствие на продължително психично напрежение, като най-често това са продължително действащи социални фактори.

Парализа на лицевия нерв

Парализата на лицевия нерв се проявява с невъзможност за осъществяване на елементарни мимически действия като повдигане на веждата, пълно затваряне на окото, повдигане на устния ъгъл, както и с нарушение във вкусовото възприятие.

Тригеминална невралгия

Тригеминалната невралгия е описана, като най-мъчителната болка изтърпяна от човека.

Безсъние

Един от големите врагове на съвременния човек е безсънието. От безсъние може да пострада всеки един човек, във всяка възраст.

Мигрена

Един на всеки десети човек страда от мигрена, с ясно изразено преобладаване на женския пол. При много хора заболяването се проявява за първи път през детството или в тийнейджърска възраст.

Зависимости – пушене, алкохолизъм, наркомании

В съвремения живот особено се изостриха проблемите, свързани с тютюнопушенето, наркоманията и алкохолизма. Тютюнопушенето се е превърнало в един от най-големите и първостепенни проблеми.

Нощно напикаване при деца /енуреза/

Късното напикаване при децата се нарича енуреза. Енурезата не е болест, а симптом. Тя може да се дължи на много причини. Енурезата се предава по наследство.

Наднормено тегло

Наднорменото тегло представлява високо количество мазнини в организма, което уврежда здравето. Прекалено много храна, прекалено малко физическа активност, много стрес– това обобщава проблема с наднорменото тегло.

Други лечими заболявания

Хронична умора, намален имунитет, стомашно-чревни заболявания (колити, гастрити, стомашна язва), бъбречни заболявания, алергии, хипертония (високо кръвно налягане), депресии, гинекологични проблеми и сексуални смущения, шум в ушите.

КОНТАКТИ

“Via Vite” – viavite.info

Адрес: гр. Стара Загора, Гладстон 41
Моб. тел.: 0886 334 559; 0888 234 538
E-mail: info_at_viavite.eu


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: viavite.info

Comments are closed.