Дентална клиника “ЕО Дент”

July 4, 2013
ЗА НАС

Eo-Dent220x110Най-важните сте Вие.

 • Най-голямото богатство е нашият екип. Екип от над сто човека – изключителни професионалисти.
 • Най-голямата привилегия е съвременната апаратура, супер модерно оборудване и водещи специалисти.
 • Най-голямата сигурност са границите, в които се разпростираме – над 1500м2 площ с богатство от кабинети и интериорни решения в София и Перник. Мащаб с неподозирани граници.
 • Най-голямата гордост – са нашите пациенти.
 • Най-голямото щастие за нас е, че работейки ние творим и се стремим към съвършенство.

ЕО Дент разполага със следните кабинети:

 • Стоматологични кабинети
 • VIP стоматологични кабинети с обособени VIP чакални към тях
 • Уникални специализирани детски стоматологични кабинети с детски стоматологични столове и съвременни мотивационни (единствени за цяла България)
 • Денонощни стоматологични кабинети
 • Кабинети за физиотерапия
 • Алергологични кабинети
 • Предоперационни и операционни
 • Ренгтгенови кабинети с фотолаборатории
 • Стерилизационни
 • Кабинети за мотивация
 • Конферентни зали
 • Административни кабинети
 • Луксозни регистратури и комфортни чакални

Лечебното заведение на всичките си адреси постига затворен цикъл на комплексна стоматологична диагностика и лечение на най-съвременно равнище.

Чрез мултимедия от всеки кабинет се поддържа видеовръзка с конферентната зала и чакалните, като по този начин на екрана се проследява хода на лечение на интересни случаи или се демонстрират нови методики.

В конферентните зали на ЕО Дент се провеждат специализирани курсове от водещи специалисти в областта на имплантологията, кариесологията, ендодонтията и т.н., презентации на стоматологични материали и медикаменти от различни фирми.

По този начин се постига едно непрекъснато професинално усъвършенстване на целия екип от стоматолози, медицински сестри, регистратори и рентгенови лаборанти. Висококвалифицивани кадри утвърждаващи ЕО Дент като водеща дентална клиника не само в София и Перник, но и в цялата страна.

Изключителна привилегия за пациентите е денонощна стоматологична помощ.

ЕО Дент е в договорни отношения и работи със Здравната каса.

УСЛУГИ

Детска стоматология

За първи път в България специално за ЕО Дент е конструиран и изработен уникален детски стоматологичен стол. Той е ds6_bigразположен в специализиран детски стоматологичен кабинет, към който има и обособени детски кътове за занимателни игри и профилактични мероприятия.

В чакалнята за малките пациенти чрез мултимедия се прожектират както детски филми, така и образователни филми в областта на стоматологията.

Монтирани са специални мивки, на които децата се обучават как да поддържат лична орална хигиена.

Така децата докато играят и се забавляват привикват към стоматолигичната обстановка, научават и знаят повече за здравите зъбки.

Основна цел на ЕО Дент е в една “приказна” обстановка да се повлиява поведението на децата. Те и техните родители да бъдат мотивирани и да знаят, че стоматологичното здраве е част от общото здраве и профилактиката е ключът към това.
ds5_bigВажна роля играе и специализирания детски стол, който представлява “вълшебно” човече наречено “

ЕО“. В неговата шапка е скрит водния модул (плювалник), а целият работен инструментариум е изнесен в страни от детето. “ЕО” оживява по различен начин в четирите клиники, защото е облечен като различни приказни герои.

Благодарение на съвременната апаратура и съвременни методи за диагностика и лечение, с помощта на специалисти в областта на детската стоматология се постига висок професинализъм и качество на обслужването.

Ортодонтия

Лечение на различни видове зъбно-челюстни деформации.
Ортодонт от Стоматологичен Факултет – София осъществява профилактика,диагностика, консултации и лечение.
ЕО Дент разполага със съвременен рентгенов апарат за ортопантомографии, теле-ренгтенографии, които са неразделна и важна част от анализа и правилния план на лечение в областта на ортодонтията.

Ортопедия

Перфектна естетика постигаме чрез съвременни естетически конструкции:ortop1_big

 • Фасети
 • Стъклокерамични конструкции върху скелет от циркониев оксид.
 • Чисто керамични корони без метален скелет.
 • Лечение с импланти. Възстановявания върху импланти с циркониеви пънчета и чисто керамични конструкции.
 • Естетични металокерамични конструкции
 • Меки, еластични, нечупливи протези изработени от биологично поносими материали.
 • Моделно ляти протези с механични стави, траверси и различни видове комбинирани средства за задържане и стабилизиране.
 • Естетичната стоматология е немислима без съвременните възможности за възстановявания на различни видове дефекти в зъбната редица.

Хирургия

ЕО Дент разполага със съвременно оборудвана предоперационна и операционна, в които се осъществяват различни видове хирургични интервенции и манипулации.ortop2_big

Консултациите и оперативната намеса на по-леки и тежки хирургични случаи се извършват от специалист-хирург.

Профилактика, диагностика и лечение на заболяванията на пародонта.

Интраорална камера за мотивация на пациентите.

Безболезнена клинична орална хигиена с помощта на съвременни ултразвукови апарати за почистване на зъбен камък и апарати за полиране и премахване на оцветяванията на съзъбието. В ЕО Дент се предлага и професионално избелване на зъбите със ZOOM 2.

Пародонтална хирургия

Естетично шиниране.

Имплантология

Зъбните импланти са най – доброто решение, а в някои случаи и единственото за възстановяване на различни дефекти в зъбните редици. Имплантите заместват липсващите зъби, включително техните корени. Те се имплантират в костта на мястото на липсващите зъби. По време на оздравителния процес костта прониква (обхваща) импланта, така че, в последствие той става здраво закотвен в нея. По време на оздравителния период, имплантът е покрит от венеца, за да бъде предпазен от натоварване през тази фаза. След това към импланта се завинтва пънче, върху което се фиксира новият зъб подобно на короните. Имплантът поема дъвкателното натоварване вместо корена и нежно го пренася към костта почти както при естествените зъби.

Имплантите са здрава основа за Вашите нови зъби
За да гарантираме, че изкуствените корени са здраво закотвени в костта, имплантите отговарят на 3 основни изисквания:

1. Имплантите са изработени от биологично съвместим материал, който се приема от човешкия организъм. Организмът не отхвърля този материал.

2. Имплантите са с награпавена повърхност. Това създава благоприятни условия за здравото интегриране и закотвяне на “новия корен” в костта.

3. Специфичната форма на имплантите благоприятства здравото закотвяне и предпазва костта от натоварване вследствие на дъвкане.

Избелване на зъби

 

ZOOM 2 е световен лидер в избелването
ZOOM 2 е безопасна и ефикасна система с много бързо действие. За не повече от един час, зъбите Ви ще станат ослепително бели и красиви. Избелващата ZOOM 2система е идеална за всеки, който желае бърз резултат и е перфектният избор за всички заети хора. Уникалният ефект се дължи на специално проектираната лампаZOOM 2. В цялата страна има няколко лампи от които едната е при нас в ЕО Дент.

Какво представлява ZOOM 2 избелване на зъби?
ZOOM 2 е избелващ процес, който премахва нарушенията в цвета на емайла и дентина.

Кой може да се възползва от избелването на зъби?
Почти всеки. Има възрастова бариера над 13г., с която се съобразяваме. След преглед в нашата клиника се прави анализ и подробно се обяснява на пациента от кой цвят започваме, колко нюанса ще избелим, какво ще се постигне в крайна сметка. След процедурата за нас най-голямото удовлетворение са щастливите пациенти, които са изненадани от резултатите. Имам случаи, в които те ми благодарят затова, че вече могат да се усмихват, защото до този момент жълтите зъби са им били комплекс!

Много хора ли избелват своите зъби?
Повече хора, отколкото можете да си представите. Ослепително искрящата усмивка е желана от всеки и тя внася огромна промяна в неговата визия. Избелващата ZOOM 2система и уникалната лампа правят това по-лесно и по-бързо, откогато и да било преди.

Безопасно ли е избелването?
Да. Обширно проучване и клинични изследвания сочат, че избелването на зъби под наблюдението на специалист-зъболекар е безопасно. В действителност, много зъболекари определят избелването като най-безопасната козметична стоматологична процедура, която съществува. Естествено трябва да съобразим възрастта. Не се препоръчва на деца под 13 години и на бременни или кърмачки.

Колко дълго може да запазим желания резултат?
Като следвате няколко прости правила след избелването, зъбите Ви винаги ще бъдат бели. За запазването на най-добрия външен вид на зъбите, ние в “ЕО Дент” Ви препоръчваме използването на зъбни конци, четкане два пъти дневно и от време на време използване на ZOOM! Weekender или Nite White гел. Съществуват продукти, приготвени по специална формула, които поддържат дълго Вашите зъби в пълния им блясък. Тези продукти можете да намерите при нас. Избелващите пасти и поддържащите системи са важни за да бъдат зъбите Ви винаги бели. Както хубавата кожа изисква грижа, така и красивата усмивка трябва да бъде поддържана, но най-важното е, че цветът е траен. Много важно е да се разбере от всеки, че ZOOM 2 е безвредна и избелва цветните примеси, докато структурата на зъба остава непокътната. ZOOM 2 лампата има за цел активирането на гела и спомага за проникването му на повърхността на зъба. Едно от изследванията сочи, че използването на ZOOM 2 лампа повишава ефективността на гела средно с 26 % и повече, или това е повишение от осем нюанса до десет.

Какво е усещането у пациента по време на процедурата?
По време на процедурата, пациентите могат да се чувстват комфортно като гледат телевизия или слушат музика. Затова в “ЕО Дент” сме създали специална обстановка, защото за нас грижата за пациента е на първо място!

Колко време отнема процедурата ZOOM 2?
Пълната процедура отнема по-малко от час. Процедурата започва с подготвителен период, последван с поне 45 мин. избелване. Като предварително трябва да бъде почистен зъбния камък и да са полирани зъбните повърхности.

Има ли някакви странични ефекти?
По време на процедурата е възможно да се появи чувствителност у някои пациенти. Светлината на лампата генерира минимално количество затопляне, но тази чувствителност е бързо преходна. В редки случаи, се появяват незначителни усещания за изтръпналост непосредствено след процедурата, но те също винаги изчезват. Мога смело да кажа, че избелването на зъби е добре доказана процедура в естетичната стоматология.

Бъдете в тон с ZOOM 2!
Направете първата стъпка за да се почувствате добре, да изглеждате великолепно като оставяте незабравимо впечатление у другите всеки път, когато се усмихвате. Защото го дължите на себе си!

Ние се грижим Вашата усмивка да блести, защото красивата усмивка е първата стъпка към успеха.

Направете усмивката си възможно най-красива като използвате ZOOM 2 избелваща система.

ЗЪБНИ ИНКРУСТАЦИИ
В ЕО Дент се поставят оригинални зъбни украшения (различна форма, големина и цвят полускъпоценни камъчета). Тяхното поставяне и премахване е напълно безболезнено и безопасно, а естетичната инкрустация е с невероятен ефект.

Консервативно лечение

Профилактика, диагностика и лечение на зъбният кариес и неговите усложненияВисоко естетични реставрации. Не случайно казваме, че стоматологията е изкуство, защото за да се възстанови един ortop3_bigфрактуриран зъб или дефект се нанасят безброй маси и цветове, за да се постигне перфектна естетика.

/пулпити, периодонтити и гангрени /

Модерните рентгенови апарати позволяват правилна диагностика,определяне на
работна дължина на кореновите канали, контролни рентгенографии след запълване посредством студени или топли кондензационни техники, контролни рентгенографии
след възстанивявания на анатомичната форма на зъба с помощта на висококачествени фото-композитни материали, с които се постига перфектна естетика.

Физиотерапия

ЕО Дент разполага със специализирни физиотерапевтични кабинети оборудвани с апаратура позволяваща лечение на заболявания на пародонта, на остри и хронични периодонтити, лечение и профлактика на зъбния кариес.

Апарати за точно определяне на работната дължина на кореновите канали и настройване на инструментите, апарат за канална йонофореза, за електроодонтодиагностика, за електрокожен тест на Гелен, за изследване на патогалванизъм и т.н.

Апарати с мощен обезболяващ ефект и противовъзпалителни действия. Физиотерапевтичните методи са важна и неразделна част от профилактиката, диагностиката и лечението на заболяванията в лицево-челюстната област.

Алергология

Огнищата и огнищните заболявания са обект на много изследвания в медицината и стоматологията.peel6_big
Патологичните процеси в областта на зъбно-челюстната система често пъти играят съществена роля в протичането на хронични и системни заболявания.
Полетата на смущение (огнищата) са неразделно свързани с общата реактивност на организма.
В ЕО Дент чрез специална апаратура се извършва огнищна диагностика.
Правят се скарификационни и епикутанни тестове.

Ренген

Дентална клиника ЕО Дент разполага и с дигитален апарат за ортопантомографии – първият уред, който Kodak монтира в България. Дава възможност да се направи панорамна или сегментна снимка при минимална доза на облъчване. Образът се визуализира на монитор и е с перфектно качество. По този начин се подобрява многократно диагностиката и прецизността на образа и е важен фактор при анализа и планирането в имплантологията, хирургията и всяка област на стоматологията.

ЕО Дент разполага с рентгенова апаратура чрез която се извършват всички изследвания в областта на стоматологичната рентгенова диагностика:

 • 3D диагностика
 • Сегментни рентгенографии
 • Ортопантомографии
 • Рентгенографии на темпаро-мандибуларни стави
 • Рентгенографии на околоносни кухини и т.н.
 • Теле-рентгенографии

Съвременната стоматология е немислима без качествена рентгенова диагностика.

ГАЛЕРИЯ

Eo-Dent220x110ds4_bigds5_bigds6_bigortop1_bigortop2_bigortop3_bigpeel6_big
КОНТАКТИ

Дентална клиника “ЕО Дент” – eo-dent.com
Адрес: гр.София, р-н Изгрев, ул.”Св. Пимен Зографски” 16
Мобилен: 0884 45 45 77


Вижте по-голяма карта

Адрес: гр. София 1421, кв. “Лозенец”,бул.”Арсеналски” 11
Телефон: (02) 963 03 09
Мобилен: 0885 00 37 06

Адрес: гр. София 1336, кв. “Люлин” бул.”Захари Стоянов” бл.417 до вх.А
Телефон: (02) 927 08 18
Мобилен: 0886 09 74 05

Адрес: гр.Перник 2300, ул.”Черешово топче” 2 (срещу пожарната)
Телефони: (076) 60 18 00; 60 19 00
Мобилен: 0886 09 74 01

Адрес: гр.Перник, кв.”Изток”, бул.”Юрий Гагарин” (между 35 и 37 блок)
Телефон: (076) 67 21 00
Мобилен: 0886 09 74 03

Текст и изображния: eo-dent.com

Comments are closed.