Андреева Орто- Специализиран ортодонтски кабинет

September 13, 2022
НАШАТА МИСИЯ

SpecializiranOrtodontskiKabinet-220x110Нашият екип има за цел да предостави на всеки пациент възможно най-ефективното, качествено и индивидуализирано ортодонтско лечение. Квалифицираният персонал и приятната атмосфера на нашия кабинет ще Ви даде нужната сигурност в успеха по пътя към хубавата усмивка и здравето на цялата уста. Добре дошли!

 

ЕКИП

Доц. Лаура Андреева е завършила Факултета по Дентална Медицина – София през 1983 с отличие. Има специалности по:
• социална медицина и организация на здравеопазването (1990 г.)
• ортодонтия (1992 г.)
• обща дентална медицина (2005 г.)
Дългосрочна специализация е провела в Кралския Университет на Лиеж – Белгия през 1996 год. През 2003 год. защитава докторска работа на тема „ Показания за лечение на отделната зъбна дъга в ранно смесено съзъбие”. През 2005 става доцент по ортодонтия във Факултета по Дентална Медицина, където е и преподавател. Доц. Лаура Андреева е президент на Българското Ортодонтско Общество, президент на българския филиал на Академията Пиер Фошар, член на Световната и на Европейската Ортодонтска Асоциация.

Д-р Виктория Гургуриева е завършила Факултета по Дентална Медицина – София през 2007. По настоящем докторант по Ортодонтия във Факултета по Дентална Медицина – София. Нашият екип редовно посещава местни и международни ортодонтски събития и конгреси, за да обогатява знанията и уменията си в прилагането на най-новите методи и технологии.

Мария Михайлова – мениджър
Диляна Цветкова – ортодонтски зъботехник
ЗА ПАЦИЕНТА

Първата консултация при нас е ориентировъчен клиничен преглед, при които специалистът се ориентира за наличната деформация, прави подробен клиничен оглед и назначава различни рентгенови снимки.
На втората визита се взимат отпечатъци и се правят фотоснимки. Всички материали се изследват за установяване на окончателната диагнозата.a

Третата визита представлява разговор, на който ортодонтът представя пред пациента и/или неговите родители диагнозата, плана на лечение, апаратурата, прогнозата за изхода от лечението и евентуалните срокове на лечение. Тогава пациентът може да зададе всичките си въпроси и да вземе решение за лечение. Обсъжда се финансовият план.

По-нататък се записва час, на който фактически започва лечението – поставяне на апаратурата (подвижна или фиксирана).

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

1. Защо трябва да се посещава ортодонт?

Ортодонтът е специалист, който лекува зъби и челюсти в неправилно положение. Правилната захапка и подредените зъби осигуряват не само атрактивна усмивка, но също здрави и стабилни структури и функции на дъвкателния апарат – зъби, челюсти, мускули, долночелюстна става.

2. Как да си запиша час за първичен преглед?

Можете да позвъните на посочените телефони в работно време или да ни пишете по електронната поща.

3. Какво става на първия клиничен преглед?

Пациентът се преглежда, взимат се данни,свързани с лечението и се назначават рентгенови снимки.

4. Трябва ли да ми бъдат извадени зъби, преди да ми се поставят брекети?

Вадене на зъби се налага в определени случай и е точно определено. Новите технологии позволяват зъбната екстракция да се налага по-рядко.

5. Колко трае ортодонтското лечение?

Лечението има различна продължителност, взависимост от конкретния проблем и диагнозата. Най-често продължителността на активното лечение е 18-24 месеца. След това има период на задръжка на постигнатия резултат, в който пациентът идва на контролни прегледи през големи периоди от време, за да се следи стабилността на резултатите. Ретенционният период е около 12-18 месеца.

6. Каква е цената на ортодонтското лечение?

Какви са финансовите възможности?

Ортодонтското лечение е строго индивидуално и за всеки пациент се изготвя конкретен финансов план, според етапите на лечение и вида прилагана апаратура.

7. На какъв период ще са посещенията ми?

Посещенията се планират според нуждите на пациента, но най-често са през 4-8 седмици.

8. Болезнено ли е ортодонтското лечение?

По начало ортодонтското лечение не е свързано с болка, както другите дентални манипулации. Възможно е след някои процедури зъбите да изтръпнат, при което се прилагат обезболяващи.

9. Мога ли да спортувам с шини?

Фиксираните ортодонтски апарати не пречат при спорт, а подвижните трябва да се свалят.

10. Трябва ли да посещавам семейния си стоматолог, докато се лекувам ортодонтски?

Задължително! Редовно се посещава семейният стоматолог, който следи за появата на кариес, а при пациенти с пародонтални проблеми – почиствания на зъбите са по-чести от нормалните интервали.

11. Има ли храни, които не мога да консумирам с брекети?

Предлагаме списък с храните, които трябва да се избягват при лечение с ортодонтска апаратура, поради опасност от компрометиране на лечението.

12. Колко често трябва да мия зъбите си?

Ортодонтските пациенти трябва да мият зъбите си сутрин, вечер и след всяко хранене. Подробно се разяснява начинът и средствата за почистване, както и някои допълнителни хигиенни процедури.

13. Може ли да се лекува ортодонтски дете с млечни зъби?

В някои случаи лечението започва още при деца с млечни зъби, когато ортодонтският проблем е значителен, като понякога се слагат апарати или се наблюдава растежът и развитието на структурите.

14. Какво представлява ранното ортодонтско лечение?

Представлява начално лечение на деца между 7 и 10 години. Цели корекция на значителни отклонения, за да предотврати тяхното задълбочаване и утежняване в по-късна възраст.

15. Детето ми ще носи ли шини?

При изясняване на диагнозата се преценява дали детето ви ще носи снемаеми или фиксирани апарати или комбинация от двете.

16. Не е ли твърде късно за ортодонтско лечение, когато си възрастен?

Никога не е късно да се лекувате с брекети и да подобрите усмивката и самочувствието си. Около 25% от ортодонтските пациенти са възрастни (над 18 години).

17. Мога ли да нося брекети, ако имам мостове, коронки и липсващи зъби?

Зъбите с коронки се местят както зъбите с пломби. При липсващи зъби разстоянията се преразпределят и се осигурява място за възстановяване с импланти.

При налични мостове, които са добре изпълнени и надеждни, ортодонтското лечение се съобразява с тях, но трябва да се запомни, че МОСТОВИ ПРОТЕЗИ СЕ ПРАВЯТ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ОРТОДОНТСКОТО ЛЕЧЕНИЕ!

18. Защо трябва да нося ретенционни апарати? Колко време се носят те?

Ретенционният период е изключително важен за задържане на постигнатата от активното ортодонтско лечение правилна захапка. През този период се носят подвижни пластинки или фиксирани ритейнери, чрез които постигнатият резултат да е стабилен и дълготраен.

Времето, за което те се носят зависи от първоначалния ортодонтски проблем – неговата тежест и сложност – но най-често е около 12 месеца при младежи и трайна ретенция при възрастни.

ОРТОДОНТСКО ЛЕЧЕНИЕ

Ранно лечение

1. Кога е най-подходящото време да се започне ортодонтско лечение?

Ортодонтското лечение може да бъде проведено на всяка възраст, но съществува оптимално време за неговата резултатност. Добре избраното време за начало на ортодонтското лечение осигурява най-добрите резултати за най-малко време и при най-нисък разход. Първата среща с ортодонт трябва да се направи при първия признак на ортодонтски проблем или не по-късно от 7 годишна възраст. На тази ранна възраст може още да не се налага лечение, но се преценява най-подходящото време за началото му.

2. Какви са предимствата на ранното лечение?

Ранното откриване на ортодонтски проблеми позволява по-добри условия за ефективно лечение, направлявайки растежа и развитието на структурите в лицево-челюстната област и избягване на проблеми в по-късна възраст. Когато не се налага непосредственна ортодонтска намеса, ортодонтът следи развитието на деформацията, за да започне лечение в най-подходящия момент.

3. Имате ли нужда от ортодонтско лечение?

Ортодонтското лечение не се налага само за постига на атрактивна усмивка, но и за лекуване на неправилна захапка при зъби в неправилна позиция или неправилно положението на челюстите. Ако това не се коригира, настъпват тежки последствия за функциите и структурите на дъвкателния апарат. Така целта на ортодонтията е предотвратяване на различни усложнения от неправилната захапка – кариес, преждевременно износване на зъбите, пародонтални заболявания, смущения в говора, дишането и гълтането, лицеви асиметрии.

Ортодонтия за възрастни

Ортодонтското лечение не е само за деца. Неправилно подредениете зъби могат да се коригират на всяка възраст при здрави венци и поддържаща кост. Хубавата усмивка може да се постигне и във възраст, различна от детската. След ортодонтска корекция на зъбите се подобряват условията за:

  • лечение на пародонтални заболявания
  • заболяванията на долночелюстната става
  • зъбната абразия
  • постига се по-добро зъбопротезиране.

Прилагат се естетични брекети, които не смущават външния вид и самочувствието.

Апарати

Ретенционни апарати 
Снемаеми апарати

Фиксирани апарати

КОНТАКТИ

Специализиран ортодонтски кабинет - https://andreevaortho.com/

Адрес: гр. София, ул. “Н. В. Гогол” № 23
Тел.: +3592 944 92 70, +3592 843 82 14
Работно време: Понеделник – 15.00 – 20.00, Вторник – 14.00 – 20.00, Сряда – 14.00 – 20.00, Петък – 14.00 – 20.00, Събота – 10.00 – 14.00
Е-mail: gelavista@ yahoo.com


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: andreevaorto.com

Comments are closed.