Стоматологична клиника – доц. Н. Гатева, д-р В. Грънчаров

June 11, 2013

Dentalno.studio.d-r-Gateva,d-r-Grancharov-220x110Детска стоматология – стоматологични услуги за цялото семейство! Нашата стоматологична практика е ориентирана към нуждите от дентално лечение на всяко семейство, като специално внимание се обръща и на Вашите децата. Работим по съвременни методи, със съвременни медикаменти, материали и модерна апаратура. Полагаме грижи Вашето лечение да бъде изключително безболезнено.

С помощта на интраорална камера може да проследявате етапите от Вашето лечение, да се убедите в прецизността на Вашата устна хигиена. Поемаме ангажимента да Ви поканим за следващия Ви контролен преглед, продиктуван от индивидуални Ви нужди.

img_0224

 

Нашите предимства :

  • гаранция за извършваните услуги
  • отлична квалификация на денталните лекари
  • разположение на кабинета на удобно и централно място
  • съвременна апаратура и материали

ЕКИП

gatevaД-р Наталия Гатева-Грънчарова

Завършва Факултета по Дентална медицина, Медицински Университет, гр. София през 1992 година. От 1993 год. е преподавател в Катедрата по Детска Дентална Медицина към Факултета по Дентална медицина, МУ, град София – главен асистент. Има специалност по Детска стоматология и Обща стоматология. Проведени специализации в катедра по Консервативно зъболечение, град Грац, Австрия, курсове в Швейцария и България, участия в научни конгреси в страната и чужбина. Има публикации в български и чуждестранни специализирани списания. Член на Българския Зъболекарски Съюз, Българското Научно Стоматологично Дружество, Асоциация на Детските Дентални лекари.

 

gran4arovД-р Васко Грънчаров

Завършва Факултета по Дентална медицина, Медицински Университет, гр. София през 1993 година. От 1996 година е изцяло на частна практика. Завършени курсове по имплантология, ендодонтия и естетични възстановявания в България и Швейцария. Член на Българския Зъболекарски Съюз.

 

 

 

УСЛУГИimg_0222

  • Детско зъболечение
  •  Консервативно зъболечение
  • Естетично възстановяване
  • Протетично зъболечение
  • Хирургично зъболечение
  • Имплантология

 

УСТНА ХИГИЕНА

kidsУстната хигиена включва комплекс от мероприятия, които имат за цел да ограничат и намалят натрупването на зъбна плака и по този начин да предотвратят появата на кариозни увреждания по зъбите и възпалителни заболявания на венците и целия зъбодържащ апарат. С нея може да се постигне контрол върху плаката. Плаковият контрол е основата на оралното здраве.

Доброто орално здраве предполага:

А. Четкане на зъбите – най-добре два пъти дневно – сутрин и вечер. Времетраене 3 минути. След почистване на повърхностите на всички зъби изчеткване и на повърхността на езика. Смяна на четката на всеки три месеца.

Б. Почистване с конци – това помага за доброто почистване на междузъбното пространство.

В. Контрол на храненето. Целта е ограничаване честия прием на въглехидратна храна, особено между основните хранения. Ограничаване приема на снаксове, близалки, газирани напитки и различни сокове. Честата консумация на тези храни води до понижаване на киселинността върху зъбната повърхност, като по този начин се създават условия за свръхразвитие на микроорганизмите – Str.mutans, с които се свързва развитието на зъбния кариес.

Г. Посещение при зъболекар. Поне два пъти годишно – за контролен преглед и професионално почистване на плаката и зъбния камък .

ЛЕЧЕНИЕ

Лечение на деца

• оценка на кариес-риска, тестове за оценка на слюнката, тестове за количество на Str.mutans – съвременен подход, неотменна част от прегледа в зъболекарския кабинет. Основа за съставяне на комплексния план за лечение, гарантиращ постигане на орално здраве.
• изработване на индивидуални профилактични програми – правят се след оценка на кариес-риска и са съобразени с конкретните нужди на всеки пациент. Чрез тях се постига превенция на кариеса като се дават препоръки относно хранителния режим, устната хигиена, използване на профилактични средства в домашни условия.
• обучение в устна хигиена – след регистриране на нивото на хигиена чрез специални индекси, се дават конкретни препоръки за отстраняване на грешките при миене на зъбите при всеки отделен пациент. Прави се професионално почистване на плаката и налепите. Демонстрират се подходящите движения за почистване, провежда се контрол на постигнатите резултати в следващите посещения. Дават се препоръки относно вида на четката, пастата и допълнителните хигиенни средства.
42-15650294• професионална апликация на флуорни и реминерализиращи разтвори и гелове – това са медикаменти за приложение в кабинета. С тях се постига повишаване на устойчивостта на емайла и обратимост на началните стадии от развитието на зъбния кариес. Те се аплицират с помощта на индивидуални лъжици и по определена схема, след предварително почистване на повърхността на зъбите от плака и налепи.
• запечатване на дъвкателната повърхност на зъбите – силанизиране. Профилактична процедура, при която се използват специални средства, наречени силанти. Те действат като бариера срещу натрупване на плака по силно набраздената дъвкателна повърхност на страничните зъби, която продължава да се минерализира активно 2 години след пробива на тези зъби в устата. Най-подходящото време за провеждане на силанизирането е при пробива на съответния зъб. Тази процедура намалява значително вероятността от развитие на кариес в този рисков период. Прави се професионално почистване на дъвкателната повърхност на зъба, следва специфична обработка и нанасяне на силанта, втвърдяването му с фотополимерна лампа. Силанизираните зъби се контролират на всеки шест месеца.

• лечение на кариес – оперативно отстраняване на разрушените от кариеса части от зъба, последващото им заместване с изкуствен материал – пломба (обтурация) и възстановяване на функцията на зъба. Наблюдават се следните етапи в развитието на кариозния процес: стадий на бяло петно /1/, стадий на кафяво петно, кариес на емайла /2/, кариес на дентина с два подстадия – средно дълбок до средата от дебелината на дентина и дълбок кариес в непосредствена близост до пулпата (нерва) на зъба /3/. Пломбирането на зъба може стане с амалгама или естетична/бяла пломба.

• лечение на пулпити и периодонтити на временни зъби – това са заболявания на зъбите по-често вследствие на нелекуван кариес. Така кариозният процес напредва в дълбочина и предизвиква възпаление на нерва на зъба. Това възпаление е съпроводено с болка, инфекция и може да доведе до влошаване на общото здраве. Лечението се състои в отстраняване на кариозно увредените части от зъба и премахване на коронковата част от пулпата, поставяне на медикаменти за въздействие и мумифициране на остатъците от нерва и последващо окончателно възстановяване формата и функцията на зъба.

Лечението се извършва в две до три посещения.
• лечение на пулпити и периодонтити на постоянни детски зъби с незавършено кореново развитие – изключително специфично и трудно лечение. Затрудненията произтичат от това, че корените на зъбите не са се образували окончателно – те са по-къси и по-широки. Под упойка се отстранява нерва на зъба и в каналите на корена се поставя препарат, който стимулира кореновото развитие. Лечението е продължително и зависи от стадия на кореново развитие, в което е възникнало заболяването. Може да продължи до 10 – 12 месеца, като изисква контролни прегледи на всеки 2-3 месеца.

КОНТАКТИ

Стоматологична клиника – доц. Н. Гатева, д-р В. Грънчаров familydentalcare.eu
Адрес: гр. София, ул. София, ул. Виктор Григорович 42, ет. 1, ап. 3
Тел: 0888 233 848; 0888 809 671
Е-mail: nataliagateva_at_yahoo.de; grancharovv_at_yahoo.com


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: familydentalcare.eu

Comments are closed.