Крем депилатоар – какво трябва да знаем, преди употреба?

April 20, 2016

Когато става дума за премахване на нежеланото окосмяване, някои избират кремове депилатоари, тъй като те се считат за безопасен и нескъп метод. Тези продукти е избирана опция не само от жени, но и от мъже. На пазара могат да се намерят различни марки от тези кремове, но как да разберем кой от тях е най-подходящ? За кои химични вещества трябва да следим и какво е най-важното, което да знаем за тези продукти, преди да третираме кожата си с тях?

Дерматолозите поясняват, че е малко вероятно те да препоръчат употребата на крем за отстраняване на нежеланото окосмяване, поради риска от странични ефекти върху кожата. Все пак, ако сме се насочили към този метод за обезкосмяване, е препоръчително да се направи тест, който да установи дали той няма да предизвика дразнене, преди да се третира по-голяма зона.
 
creme11. Как работят тези продукти?

Тези кремове работят като денатурират протеините, които се намират в кожата. Това води до „разхлабване“ на космения фоликул и косъмът пада лесно при триене. Ако кремът причини увреждане на протеините в кожата, това може да я засегне и значително да повиши риска от дразнене, изгаряне и сърбеж.

2. Какъв е рискът от странични ефекти?

Употребата на кремове против нежелано окосмяване може да причини усещане за парене, поради наличието на химическите вещества, които взаимодействат с кожата. Важно е да се има предвид, че ако те се използват по лицето, интимната зона и други области, където кожата е по-чувствителна, това може да доведе до дразнене и дори алергична реакция.

3. Какво се случва, ако оставим крема върху кожата за по-дълго от оказаното?

В тези случаи има опасност от парене по кожата, може да се появи и сърбеж, подуване, а в по-редки случаи и блистери. Най-голям е рискът сред хората, които имат чувствителна кожа.

Източник: Puls.bg

Comments are closed.